IuRoşca şi povesetea mucilor

Iurică și STergerea de Muci
Iurică și STergerea de Muci

A fost o dată, ca nici o dată , un băiețel pe nume Iurie. Era el mare anticomunist, urla în gura mare că e român, că vrea presă liberă, că își iubește poporul punea preț pe valori istorice, cel puțin așa părea, părea a fi Om în rând cu lumea. Valorile și principiile lui, erau destul de interesante, însă într-o bună zi, a răcit de o gripă communistică. Anume infecția asta prostească, l-a făcut ”să își șteargă mucii”, prin ei înțelegând toate valorile și principiile generale, evocate mai sus.

Ca orice infecție din țărișoara noastră uitată de Dumnezeu, gripa d-lui deja Iura, a infectat tot partidul Orange, care la scurt timp, a avut și masă personală de scris aleas Le Fluxu și fereastră activă către plebe numită EUTÂRTVă.

Uitase Iurică și de Popor, și de Limbă și de toate… Și era așa de ”Borzâi”, că și-o șters mucii, încât i se păruse că l-a apucat pe dracu de picioare. Făcuse el, după marea ștergere din 2004 o vizită într-un sătuc drăguț din centrul Moldovei, pe nume Verejeni, unde credea că va fi primit cu brațele deschise. Venise să dovedească că ștergerea de muci pe care o făcuse anterior, nu e una de fund, ci una de MUCI! După ce a făcut surorile, mamele și tații plecați peste hotare RÂSURI și LEPĂDĂTURI, s-a apucat să dea praf în ochii celor ce îl ascultau, asemenea unui câine care își astupă treaba… Însă oamenii de acolo îs cu rânza groasă, și l-au hudicăit un pic. După ce făcuse un elev de clasa a VIII-a citez ”Tătucă, ia ascultă…” și a îndrugat verzi și uscate, s-a mângâiat pe fața proaspăt rasă, punându-și mâna acolo unde-i mai răcoare și tulind-o în Chișinău, unde s-a apucat să schimbe universul. Se întreba el, de ce să nu fie toată Lumea în rând cu el, și nu el în rând cu Lumea?

De atunci, de fiecare dată când dă de un jurnalist mai curajos și mai deștept, îl îndeamnă să își ”șteargă mucii”. Vrea omul să își facă propria asociație a Mucilor Șterși, ca să spele creieri și să doboare reputații, fapt ce îi reușește prin EUTÂRTv și Le Fluxu. Încearcă și în ziua de azi, dar ca mai înainte, nu i se primește decât să insulte lumea, deoarece, pentru el, valorile sunt muci, iar pentru Oamenii de rând, ele sunt valori…

Drept dovadă, este insulta publică pe care o evocase mai devreme către o tânără jurnalistă.

Iaca cine e de fapt Iurică, nimeni altul, decât același cerne-vânt, fără valori și mereu cu muci la nas. Voi ce păreri aveți vis-a-vis de acest personaj? Aștept comentarii 🙂

cu referire la : http://www.jurnaltv.md/ro/news/1603

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s