Paradoxul vremurilor noastre


Paradoxul vremurilor noastre în istorie este că avem clădiri mai mari, dar suflete mai mici;autostrăzi vaste, dar minţi deșarte. Cumpărăm multe, avem mai puţin, și uităm conjugarea verbului ”a fi”. Avem case mari, familii mici, avem multe accesorii, și timp prea puțin; avem multe funcţii, însă puţine abilități, multe cunoştinţe, puţină judecată; mulţi experţi şi mult mai multe probleme, multă medicină și din ce în ce mai puţină sănătate. Bem prea mult, fumăm prea des, cheltuim prea nesăbuit, râdem prea puţin, conducem prea repede, ne enervăm prea tare, ne culcăm prea târziu, ne sculăm prea obosiţi, citim prea puţin, ne uităm prea mult la televizor şi ne rugăm prea rar.

Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar şi urâm prea des. Am învăţat cum să ne existăm, dar nu am învățat să trăim, am adăugat ani vieţii, şi nu viaţă anilor.

Am cucerit spaţiul cosmic, dar nu şi pe cel interior. Am făcut lucruri mai mari, dar nu neaparat mai bune. Am curăţat aerul, poluând solul și invers. Am cucerit atomul, dar nu şi prejudecăţile noastre. Plănuim mai multe, dar realizăm mai puţine. Am învăţat să ne grăbim, dar nu şi să aşteptăm. Am construit mai multe calculatoare care dețin mai multe informaţiiți produc mai multe copii ca niciodată, dar comunicăm din ce în ce mai puţin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor şi digestiei încete; oamenilor mari şi caracterelor meschine; profiturilor rapide şi relaţiilor superficiale. Acestea sunt vremurile în care avem două venituri, dar mai multe divorţuri, case mai frumoase, dar cămine destrămate. Nişte vremuri în care sunt prea multe în vitrine, dar nimic în interior…

Aminteşte-ţi să-ţi petreci timpul cu persoanele dragi, pentru că mâine s-ar putea să fie prea târziu, amintește-ți să spui o vorbă bună copilului care te venerează, pentru ca să încolțească în rod. Aminteşte-ţi să îmbrăţişezi, să oferi zîmbete și să iubești. Aceste comori nu se oferă prin leasing sau credit, ele sunt neprețuite. Aminteşte-ţi să spui mai des „Te iubesc” și ”Mulțumesc”, pentru că aceste cuvinte sunt cele mai tămăduitoae pentru trup și suflet. De Tine depinde totul: Apeşi butonul „DELETE” sau Enter, găsești pretexte sau soluții… totul este in mâinile tale… Cum iţi vei aşterne aşa vei dormi… dar nu uita, că atunci când dormi singur iți este mai frig, şi aşternutul tău e mult prea îngust… (inspirat dintr-o scrisoare lanț)

4 răspunsuri la „Paradoxul vremurilor noastre”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s