Mântuire

Man_Holding_Flowers_Woman_Walking_Away_700-00806764[1]

Dimineața a început cu volumuri enorme de vânzări în industria floristică. Ciocolatele s-au terminat de pe rafturi și prăjiturile – alea cu termen de expirare redus, n-au mai reușit să expire.

Bună zi pentru business și administrare în stradă. Marfă de care vrei, colorată, variată, manual lucrată … Și toate astea – pentru o singură zi de mântuire din viața bărbaților(și a mea – recunosc).

Suntem fiii lui Apollo, ne stă în fire să fim mai încăpățânați, mai agresivi și ne înfierbântăm la fiecare fleac, cu toate astea – ne iubesc(ori nu – depinde de situație).  Unele necondiționat – altele cu intenții futuristice, însă toate ne iubesc(ori nu).
Pentru atâta dragoste oare nu merită ele mai mult de o zi în an!?
Cineva spunea: ”Dumnezeu a fost femeie” – și aici vă rog să nu tăbărâți pe mine, căci autorul nu sunt eu.

Dacă ”Dumnezeu a fost femeie” – și dacă încă ar fi, poate lumea ar sta cu totul altfel? Până la urmă, multe lucruri încep de la ele și multe de la ele se trag.
Aici afirmația ”Femeia pe corabie e năpastă” ori ”Pentru femei s-au dus războaie” e ipocrită. Dacă e să stăm puțin mai strâmb și să gândim mai vertical, vom observa că războaiele le-am dus tot noi – ele fiind doar ispășirea și argumentarea falsă a propriului nostru orgoliu.

Luând exemplul ”vinovatei” din Troia – Elena; putem observa cu ușurință rolul ei  de ”scuză”  pentru atac. Menelau își dorea să dovedească potența și influența sa pe acele tărâmuri mult mai mult decât o iubea pe Elena – până la urmă, dacă iubești pe cineva, nu-i spargi ușa obținând dragoste cu forța. Știm noi:”Dragoste cu sila nu se face” – sau se face, dar pentru 9 ani de pușcărie(cam puțin după mine).
De aici observăm că vinovații suntem noi – și noi avem nevoie de mântuire. Ele ne iubesc mai mult – noi parcă mai puțin(aparent doar). Ele ne caută atenția – noi o oferim mult prea rar.

Pe bune – când ai spus ultima oară mamei sau surorii că o iubești?(las că știe și asa – credem noi…). Când ai oferit ultima floare? De ziua ei, 14 februarie și a! – 8 martie….
Banal nu!?

Uite de asta ne-am lustruit pantofii azi dimineață, de asta am alergat după flori, anume pentru mântuire aleargă bărbații astăzi – însă mai cred că o mai fac și din dragostea pentru cele care oferă fără a cere ceva în schimb – ca un soare matinal.

Scuzele întregii generații masculine nu își au loc.
Doar niște sincere felicitări – Dragă Femeie.

A… încă o scuză(expirată dar valabilă):

O spunem rar–dar bine 😉

Sursa Video: Trupa Taxi – Cele două cuvinte
Sursa Foto: http://www.visualphotos.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s