RAȚIONAMENT – FĂRĂ DISCRIMINARE

Recent am trecut cu ochiul peste noutăţile aduse de twitter. Cineva făcea curat în lista de pe facebook, cineva descoperise că turismul spaţial este deja realitate, iar @curaj.net m-a cam atins cu un re-tweet.  Iniţial, nu m-aş fi mirat de afirmaţia stângace a vedetei Paris Hilton, însă, de această dată, ea pare-se avea dreptate.

Tweet-ul discordiei
Paris Hilton, declara anterior:”Majoritatea Bărbaților Homosexuali probabil sunt HIV Pozitivi” – Hm.. Ar putea avea dreptate

Îmi adusesem aminte de un material video,  pe care îl văzusem pe TED.com, despre SEX, DROGURI și HIV.  Autorul Discursului era D-na Elizabeth Pisani, un specialist cu o experiență de peste 10 ani în domeniul pandemiei HIV/AIDS. În discursul său, Elisabeth menționa: ”Infecțiile HIV sunt greu de transmis pe cale sexuală. Acest lucru se poate întâmpla, doar în cadrul unor grupuri care practică sexul mai frecvent și cu mai mulți parteneri, de aici, putem spune că infecțiile HIV sunt mult mai prevalente în cadrul lucrătorilor sexuali, a popoarelor cu tradiții sau religii poligame și în cadrul grupurilor de bărbați homosexuali”.  

Luând în considerație declarația anterioară a unui specialist în domeniu și nu a juniorului, avem tot dreptul de a da dreptate vedetei blonde. A nimerit-o de această dată.  Ca să nu mă luați drept mincinos, vedeți și video-ul despre care scrisei mai sus:

Nu voiam să dau neapărat o lecție despre HIV/SIDA, ci una de diferență dintre discriminare și raționament.  Vedeți voi, comunitatea minorităților din Moldova și din lume în general, fiind discriminată deseori, percepe unele raționamente drept discriminare, fapt care nu ajută cu nimic în combaterea problemei – ba chiar din contra.

Pentru a dovedi RAȚIONAMENTUL voi aduce în prim plan 2 fapte expuse în discursul lui Elisabeth.

FAPTUL 1: 

Statisticile arată că frecvența de infecții noi cu virusul HIV, prevalează mai mult în țările din est și Africa de sud,   comparativ cu restul lumii, pe de altă parte, cea mai mare pondere a infecțiilor noi este în creștere și în cadrul grupurilor conturate de indivizi dependenți de droguri(pe primul loc),  femei și indivizii transgender, după care, bărbații homosexual.  Deci, Blonda avea dreptate – cel puțin dacă a făcut declarația pentru homosexualii din Los Angeles.

FAPTUL 2: 

Numărul de infecții noi, prevalează iarăși, în cadrul aceluiași grup, după luarea unor măsuri de combatere, ca : Programul de livrare a acelor sterile(pentru dependenții de droguri), tratamentul cu antivirale și promovarea utilizării prezervativelor(celelalte grupuri). Din statisticile evidente, bărbații homosexualii nu prea doresc să folosească prezervative, crezând că antiviralele îi scapă de infecție. Iarăși, Paris are dreptate.

 În loc să se protejeze de pericol,  reprezentanții grupului sus menționat, acuză specialiștii și restul lumii de homofobie.  Aș spune mai degrabă, că homosexuali devin deja heterofobi – poate un termen nou, dar actual. La fel ca în cazul homofobiei din rândurile heterosexualilor, heterofobia aduce mai multe dezavantaje decât beneficii. Ne pune pe ochi, un nou tip de ochelari, lăsând probleme importante, în afara globului ocular.

Părerea Specialistului

Apreciem curajul colorat al minorităților sexuale de a se afirma sau de a-și apăra drepturile, până la urmă, un asemenea curaj lipsește de cele mai multe ori în grupurile heterosexuale, însă când vine vorba de probleme care atentează la sănătatea publică, trebuie să fim mai raționali – o declarație publică nu e neapărat homofobă.

Sănătatea publică este o prioritate, la fel și non-discriminarea, de ce nu am putea combina aceste lucruri? Până la urmă, fiecare din noi are dreptul la o opinie – chiar dacă nu e 100% corectă.

De data asta, Paris Hilton, Blonda, fufa,  spuneți-i cum vreți, dar a avut dreptate: majoritatea bărbaților homosexuali pot fi HIV pozitiv. Voi adăuga doar, că acest lucru poate fi preîntâmpinat de aceeași reprezentanți a minorităților sexuale. Cât vă costă un drum la farmacie? o_O

Politica nu ajută:

Pe final mă alătur și eu celor declarate: Mă doare în cot cu cine te culci, dacă vrei să faci sex cu el, ea, ele sau ei, folosește prezervativele – pe rând! Două sau trei folosite simultan se rup.

”If you want to have something with him, her or them – USE A CONDOM!”

Surse imagini: Elisabeth Pisani,

TED TALK: http://www.ted.com/talks/elizabeth_pisani_sex_drugs_and_hiv_let_s_get_rational_1.html

2 răspunsuri la „RAȚIONAMENT – FĂRĂ DISCRIMINARE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s