Reformă!

PolBox Gamma (versiunea 7)
PolBox Gamma (versiunea 7)

Dragi tovarăși. Cârmuirea democratică nu prea funcționează la noi. Trăgându-ne de la Romani, avem în sânge metode Neroinene, mai ales când vine vorba de cârmuire. Nu ne împăcăm noi stând pe scaune, frumușel ridicând mâna când e nevoie.  Ședințele din plen sunt plictisitoare, cu bugete usturătoare şi decizii ineficiente, deci de ce să mai pierdem timpul în van? Dacă tot avem în parlament „sportsmeni” de talie, de ce să nu facem din politică sport? Sportul e mai rentabil – NU?

Cuștile cu lei nu mai sunt la modă(deși eficiente, ele nu sunt compatibile cu anul 2012 – asta e). Gladiatorii au murit de mult, deci trebuie înlocuiți cu parlamentari.

Pentru a mai economisi, acoperind găurile din bugetul de stat, dăm în arendă parlamentul, pe care îl mutăm pe stadionul republican, unde ulterior, vor avea loc sesiunile plenului legislativ sau a echipelor politice de Kick-Boxing.

Forma de cârmuire ar putea să se numească PolBox, iar campaniile electorale și procesele legislative pot fi subiect de campionat intern, amical sau național, unde suporterii pot oferi puncte electorale fanilor.

Imaginați-vă cum Pavlicenco îi zboară mandibula lui Şelin, iar Ţurcanu, primește șansa de a-i da în sfârșit una în nas d-lui Cimbriciuc – nemaivorbind de meciul Filat vs Plahotniuc, care ar fi unul din cele mai interesante „atracții” populare.

Una și mai tare:  Secerișul, împotriva Copacilor, a trandafirilor și a stelelor – cu șaisprezecimi, optimi, pătrimi, semifinale și finale de PolBoxing, unde poporul, poate să se bucure de dinții politici împrăștiați pe ringul stadionului republican asemenea locuitorilor Romei în Coliseum.

Deputați avem mulți și dacă tot au unde apela pentru servicii stomatologice de calitate, de ce nu?

Partidul cu cei mai mulți dinți prin cumul, câștiga simpatia alegătorilor, iar alegătorii, la rândul lor nu au nici de pierdut, nu prea au ce pierde, au de câștigat doar show-uri de zile mari.

O versiune γ(Gama)  a acestui fel de cârmuire, a fost testat ieri în plen, deci cârmuirea este gata de a accepta noua formă legislativă:  http://goo.gl/XQJBs – ne rămâne să o aprobăm noi – poporul.

Deci, se poate oameni buni – se poate. Vrem cârmuire cu pumni!

De la Romani ne tragem – deci ca Romanii să facem – poate restabilim drumurile care merg la roma, să mai vină lumea pe acasă și fără vinietă.

Sursă imagine:  www.timpul.md

2 răspunsuri la „Reformă!”

  1. Bună idee. Degeaba au facultăți terminate. Idee nu am cum au ajuns la guvernare… Se presupune că politicienii ar trebui să fie mai deștepți, culți… o brânză! Dacă ăia deștepți nu știu cum să se împace în mod amical și diplomat, ce se mă vorbim de cetățenii simpli? Cum e conducerea, așa e și poporul. Bun exemplu ei dau…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s