Bomboane…

Candy_Kills_by_Jamcub Cineva azi mi-a adus aminte de bomboane. Ele îs colorate, îs dulci, unele se topesc în gură, altele nu – unele pot fi ținute în palmă fără ca să te murdărești, altele ajung pe tricou după ce s-au topit în palmă… Și toți te întrabă dacă le vrei – toți vor să știe dacă vrei bomboane – Toți cei care vor ceva în schimb.Săptămîna trecută am auzit un gînd: ”Nouă ni s-a luat atâta timp, încât acum, când ni se dă – luăm, fără a ne gândi la consecințe”. Nu puteam să mă împotrivesc opiniei, nu aveam cum, este adevărat! – fiecăruia ni s-a luat ceva multă vreme, și acum, apare iluzia: ”E timpul meu să iau dacă tot mi se dă – poate e legea universului, poate nu, dar am să iau!”.

Așa, păpăm bombonele, poate chiar mai mult decât ni se poate. Păpăm și credem în ce ni se spune, fără a pune la îndoială nici o clipă cu ce suntem hrăniți. Am descoperit asta cu ceva vreme în urmă, când încă mai purtam careva ochelari roz, împrumutați desigur (păreau a fi la modă pe atunci). După ce am fost forțat să îi dau jos, am realizat că văd mult mai bine – mult mai clar, mai citeți. Rândurile păreau să aibă sens și parcă nu mai aveam nici un fel de pofte.

Atunci am început să înțeleg că fiecare bomboană păpată e o responsabilitate. Fiecare efect, are un altul secundar și de atunci, nu mă mai las motivat de bomboane. Ele pot fi frumoase, pot fi dulci – dar nu sunt neapătrat ceea de ce am nevoie. Morcovul pe de altă patre, deși clasic, bun pentru ciorbă, poate fi mai sănătos. Pe lângă toate, știu bine că nimeni nu mă va întreba dacă vreau un morcov – e mult mai accesibil și îs mai puțini intermediari, nu prea face profit și nu prezintă interes pentru terți. Pot chiar să îl plantez singur, deci e și mai bine; pentru că știu ce e, de unde vine și ce îmi face.

Ar fi bine ca să nu ne lăsăm hrăniți cu tot ce pare bun, ci să înțelegem de ce avem nevoie. Nimeni nu știe cu adevărat ce simți, deci nici nu are cum să știe ce vrei. Încă nu s-a  inventat vre-un Google care să îți înțeleagă sentimentele, prin urmare, unele nevoi sunt artificiale, create, brănduite – ca să pară necesare. De facto, ele sunt minciunele dulci care ne plac, însă după, noi vom  căra kilogramele în plus. tumblr-kznbuwy9rl1qzr04eo1-400

Dacă încă mai vreți bomboane, alergați oameni buni, alegrați, numai așa puteți scăpa de consecințe. Fugiți în toate părțile și vedeți cât de dur poate fi asfaltul când dai cu nasul de el, fiind în viteză. Apoi, dacă mai vreți – mai păpați bomboane – păpați.

Ieșirea din ciclu e simplă, mai puneți la îndoială propunerile cofetărești și încercați să refuzați unele propunerii. Răspundeți la mai puține întrebări pentru terți și căutați răspunsuri pentru voi – nu uitați: vorința voastră poate fi arma cuiva.  Mai încercați să întrebați și voi, garantez că s-ar primi cam așa:
3rd: Vrei Bomboane?
Tu: Nu meresi – eu vreau morcovi, și apropo, am câțiva în geanta mea, de la mine din grădină: vrei?
3rd: Da;
Tu: De la mine din gădină?
3rd: Ăăă…
Tu: Ei, atunci du-te și-ți sădește, morcovii au proprietarea de a crește…

Vor accepta doar cei care cunosc grădinpritul bun, iar dacă al lor va fi bazat pe dulciuri, mereu vor fi îndoieli.

Cele de mai sus nu sunt o lecție de dietă și eu nu sunt profesor  – sânt pure constatări a unei experienșe dulci, apoi amare, la fel ca gustul unui grapefruit.

Experiențele și fructele sunt diferite, mâncați-le pe ale voastre, dar aveți grijă să le creșteți singuri, pentru a realiza cu ce sunteți hrăniți. Grădinăritul se învață și de la alții, însă anume procesul desenează harta.

Sursă Imagini: http://jamcub.deviantart.com;
http://www.robotinthecloud.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s