Să înșepem…

#BB

Petru că am văzut prea multe protistologii pe internet, am să mă apuc să le spăl. O voi face așa cum știu mai bine: de la vârful nasului meu,  în baza micii experiențe de viață.

Toate acestea le voi marca cu un hashtag #balegadebou ( da, asta e ceea ce spuneți și voi, numai că în engleză: #bullshit).

Prima chestie care nimerește în mașina de spălat e postarea asta.

Nu am să mă expun pe marginea autorului: el poate fi cum o fi, are și cărți omu’, ca și mulți alții.

Să-nșepem:

Titlul: ”De fiecare dacă când un bărbat își lasă femeia pe planul doi, el o învață să trăiască fără el”

Veritabilă: #balegadebou:

  1. Mi-i interesant, de când femeia a devenit proprietate privată? Hai să ne imaginăm că mergem la stână. Acolo, baciul vechi îl învață pe cel nou: ”De fiecare dată când îți leși oaia pe planul doi, ia paște și fără tine”. Mă scuzați, dar mâzga asta sentimentală e cam misogină.
  2. De când bărbații învață femeile? Până și New-York Times indică în articolele lor: aproximativ 80% din învățători, sunt de fapt, femei. Iar dacă e să vorbim de cele ale dragostei, îs mai mult ca sigur: învățătura e reciprocă și direct proporțională, altfel cel puțin unul din ei rămâne nesatisfăcut;
  3. ”[…] O învață să trăiască […]” – serios? Eu am impresia că bărbații, mai ales cei din Republica Moldova, din păcate, știu în 30% din cazuri cum să își taie corect unghiile – nici nu vreau să estimez numărul celor care știu cum se trăiește.

Contentul

Paragraful 1:
”nu urmează să ne țină morală, nu caută ceartă și nici nu se gândesc la altul” – pun pariu că anume asta și fac, mai ales când scriem așa despre dânsele.

”nu vor pleca de lângă noi și ne vor iubi la fel de puternic” – dap’cum altfel? Altă opțiune nu au – poate le mai pui și o lesă?
Nu se poate omule – Nu se poate!
Femeia nu e animal de companie: face ce vrea, cum vrea și când vrea. Nu va face aceste lucruri, doar dacă bărbatul va depune ceva efort.

”De fiecare dată când un bărbat vine târziu acasă, […] femeia lui îl așteaptă” – iar ”femeia lui”, iar nu știu cum… nu mai repet.  Da, prima seară o să îl aștepte, a doua o să se culce mai devreme, a treia seară îi va lăsa un bilețel

Am ieșit cu fetele. În morozilnic sânt pilimeni.  Castronu e pe aragaz.”

Și pun pariu: data viitoare, bărbatul nu o să mai vie târziu, ori amândoi s-or apuca de jucat poker. Secolul XIV e acolo unde trebuie să rămână: în trecut frate…

Paragraful 2: 

”De fiecare dată când un bărbat e rece, femeia lui învață să trăiască și fără căldura lui” – nu știu de când bărbații îs ”Termocom”-ul.
Și-apoi, cine ți-a spus că femeia are nevoie de căldură? Dacă are nevoie, o să găsească: da, da… în altă parte, dar o să găsească. Fix așa cum și noi găsim dacă ne trebuie.

”Chiar dacă ambii sunt cunoscuți și au statut în societate, uneori atât de mult ar vrea să simtă căldura brațelor lui, un sărut dat pe la spate în bucătărie, o palmă la fund și un cuvânt sincer, spus acasă.” – Dacă o relație e fără de astea, apoi aia nu e relație ci căsătorie aranjată de părinți. Și-apoi, mai sunt oameni, cupluri chiar, ce nu își exprimă așa dragostea. Sunt perechi care se leagă cu frânghii, pe la ochi, aleargă goi prin bucătărie …. eh… câte sânt… da tu îi pui pe toți într-un ceaun…

Paragraful 3:

Apă chioară și.. asta: ”De fiecare dată când un bărbat se crede primul în relație, femeia lui învață să iasă din ea.”: Aș spune mai mult, ea demult a ieșit și îi e paralel ce unde se vede bărbatul. Nu trebuie să învețe ea nimic… Din câte știu, femeile sunt niște pisici tare șirete: poți fi tu primul, dare ele țin lesa. Iată de ce, un bărbat nu o să vrea să fie primul, mai degrabă, olecuță mai în spate: de acolo și priveliștea-i mai frumoasă, și unghiul îi nuș cum, mai șerbine…

Cam asta o fost. Am înțeles una: când o să vreau să-mi trag un glonte ori să mai spăl ceva #balegadebou pentru tizic, oi mai sta pe ”de vorbă cu tine”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s