Despre ani și aniversări

În câteva ore se va începe nebunia. Gazdele vor tăia la viteză salamuri pentru olivie, vor face niște curățenie iar statusurile de pe facebook, twitter și instagram vor exploda de la mulți ani, buchete și brazi împodobiți.

Unii vor huli anul ce a trecut, pentru a fi în așteptarea unui an mai bun iar alții vor mânca popcorn și vor face haz de necaz pe seama unor comentarii, opinii și/sau fotografii mai mult sau mai puțin reușite. Dejavu nu alta – un 31 Decembrie tipizat.

Toate astea spun multe despre noi – despre cât de bine găsim țap ispășitor în 360 și ceva de zile, despre cât de mult ne pasă de ce vor zice alții, despre cât de alintați suntem în ultima vreme.
Nu conștientizăm că Dracul nu e chiar așa de negru, iar Taicăsău nu-i chiar așa de alb.
În orice direcție nu ne-am uita, e oarecum bine. Nu mai alergăm dupa carne crudă, trăim mai mult (cu toate că ar părea altfel) și pas cu pas, încercăm să devenim mai buni. Deja reușitele și eșecurile sunt toate ale noastre, nu ale anilor. Întotdeauna vor fi oameni care o duc mai bine și alții care o duc mai prost – ăsta nu e un motiv de smiorcăială.
Urări multe nu am, doar câteva scurte și la punct:
  • vreau să facem din 2017 un an mai bun și să nu călcăm prin aceleași 360-și srăchini din 2016.
  • vreau să fim mai aproape de cei dragi cu doze moderate tot ce e digital, să ne reamintim senzația unui cuvânt cald, a unei îmbrățișări, a unui pahar de vorbă la gura sobei.
  • vreau să avem picioarele mai aproape de pământ și să devenim cu 0,1% mai buni, în fiecare zi.
Cel mai tare aș vrea să nu mai învinuim anii, ci să ne uităm în oglindă, de fiecare dată când o dăm un bară sau când ne-a ieșit ceva așa cum ne-am dorit.
Spun noi, pentru că nimeni nu e cheie de biserică ori ditamai supremația homo-sapiens. Suntem toți diferiți, imperfecți și frumoși în felul nostru.
„Suntem așa cum suntem, datorită tuturor” – vorba reclamei…
 
Cam atât – vă scriu în 2017, un or care, sper, îl vom face mai bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s